Így irtsuk ki az ágyi poloskát!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A lakástulajdonosok istencsapásának számító vérszívók, az ágy körüli résekben és hasadékokban megbújó ágyi poloskák a szakértők szerint egyre elterjedtebbek.

Amellett, hogy már a gondolatuktól is megborzongunk, a rovarirtással, végtelen mosással és szárítással járó felszámolásuk is igen megerőltető lehet.Amerikai kutatók most újszerű ötlettel álltak elő: egy olyan gombával, amit egyszerűen az ágyneműkre lehet fújni. A Pennsylvaniai Egyetem szakértői szerint a spray olyan biopeszticideket, vagyis természetes mikroorganizmusokat tartalmaz, amelyek elpusztítják a poloskákat.

A kutatók a Beauveria bassiana gombát vizsgálták, amely laboratóriumban könnyen előállítható, így a vegyszeres rovarirtókhoz hasonlóan használható. A Nina Jenkins vezetésével végzett kísérlet során spray formájában ágynemű anyagra fújták a gomba spóráit, míg ezzel egyidőben egy másik szövetdarabra sima olajat fújtak. Miután a szövetek szobahőmérsékleten éjszaka megszáradtak, mindkét felületre egy-egy csoport ágyi poloskát tettek egy órára. Az eredmények azt mutatták, hogy a biopeszticidnek kitett poloskák mindegyike megfertőződött, és öt napon belül elpusztult. Ráadásul a megfertőződött poloskák behurcolták a biopeszticidet búvóhelyükre is, ahol azokat a társaikat is megfertőzték, amelyek nem mentek ki táplálékot keresni.

Jenkins elmondta, hogy mivel a gombaspórákat a kitett rovarok a szerrel nem érintkező társaiknak is átadták, közel száz százalékos fertőzöttséget tapasztaltak. Nincs szükség tehát közvetlen behatásra, amire a vegyszerek nem lennének képesek. Ez pedig azért különösen fontos, mert az ágyi poloskák nehezen elérhető helyeken húzzák meg magukat.

A Journal of Invertebrate Pathology szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerzői arról is beszámoltak, hogy már dolgoznak a következő lépésen, amihez a megfelelő támogatást is megkapták.

Az ágyi poloskák Nagy-Britanniában súlyosabb problémát okoznak napjainkban, mint bármikor az 1940-es évek óta. A szakértők szerint ez a nagy távolságra utazóknak köszönhető, akik a szállodákból és a repülőgépekről ruháikban és poggyászukban hazahurcolják a vérszívókat. Az 5-7 milliméter hosszúságú ágyi poloska csípése a szúnyogéhoz hasonlít.

Játsszon velünk és nyerje meg a 3 Db narancsos bio tisztítószer egyikét!

Játsszon velünk, és nyerje meg a 3db SONETT narancsos tisztítószer ,vagy a 3db Sodasan ÖKO narancsolajos tisztítószer  egyikét!

Bővebben...

 

 

Kapcsolódó cikkek

Sodasan - Sonett! Mert a takarítás lehet ilyen egyszerű.

Valóban lehet a takarítás, a tisztítás egyszerű? Lehet a tisztítószer is egyszerű, mégis hatásos?Lehet ez egy általános szer, ami minden felületre alkalmas, beleérve a csempét, a fémet, a fát, a műanyagot, a kerámiát vagy akár az üveget is?


6 remek tipp a nagytakarítás mellé!

Bár sokan gondolják, hogy a  nagytakarítás idejétmúlt dolog, a kórokozók sajnos még mindig nem mentek ki a divatból. Továbbra is jelen vannak, és egyre szaporodnak kedvenc telelőhelyükön, a fürdőszobánkban.


Készítsünk kagylós tükröt a fürdőszobába

Ön is imádja a tengerpartot, és a mediterrán országokat? Akkor csempésze be a fürdőszobába a tengerpart hangulatát, egy kagylós tükörrel!


A csöppnyi ezüst a fürdőszobában!

Szeretne egy igazán modern fürdőszobát, amely úgy néz ki mintha lakberendező tervezése lenne? Akkor dobja fel a fürdőszobát egy csöppnyi ezüsttel!


Így irtsuk ki az ágyi poloskát!

A lakástulajdonosok istencsapásának számító vérszívók, az ágy körüli résekben és hasadékokban megbújó ágyi poloskák a szakértők szerint egyre elterjedtebbek.


Készítsünk potpourrit körömvirágból és kerti szarkaláb sziromból!

Nyáron szedhetünk a kertünkből finom illatos körömvirágot, és szarkaláb szirmokat, amelyeket egy szárítási technikával megőrizhetünk, így egész évben élvezhetjük a kerti virágok illatát.


Nyereményjáték

Küldje el tippjét, ötletét, és nyerjen gyümölcsös parfümöt! Téma: fogyókúra

Ha önnek van egy jó tanácsa, tippje a fogyókúra terén, küldje be nekünk! A tipp lehet akár egy jó fogyókúrás recept, vagy fogyókúrás módszer, bármi, ami segít a fogyásban! Írja meg önnek hogyan sikerült leadnia pár kilót!

Bővebben...
Név:*
E-mail:*

 

Időjárás

A Kertvarázs Magazin támogatásával!

Fűszerkert

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Fogyókúra

Fel

Kertvarázs Magazin

Ön beszélgetett ma már a növényeivel?

Hiába vesz minden hónapban új növényt, valamiért önnél egyik sem marad meg? >>>>>

Az orchideák ápolása hónapról hónapra

Bemutatjuk az egész éves orchideák ápolását hónapról, hónapra. Ismerje meg ön is hogy milyen teendők vannak, januártól decemberig ezekkel a különleges gyönyörű növényekkel. >>>>>

Receptbarlang

Grillezett gomba és sárgarépa

Hozzávalók : 4db nagyobb sárgarépa,40dk erdei gomba,5 evőkanál olívaolaj,só, bors, majoránna,2 gerezd fokhagyma,1 csokor metélőhagyma. >>>>>

Csirkemell almával grillen sütve

Nagyon finom nyári grill étel, amely az almától lesz különleges és pikáns. >>>>>

Utazás Magazin

Spanyolország :Sagrada Família

A méretét és részletei a középkori katedrálisokhoz hasonlító „A Szent Család engesztelő templomán” nem lehet csak úgy végigrohanni. >>>>>

New York (USA) : Ground Zero

Többéves vitát követően végül felépülhetett az emlékmúzeum a Világkereskedelmi Központ romjainak helyén. >>>>>>